Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Διαγωνισμός Γλυπτικής V&P TASSIS

Διαγωνισμός Γλυπτικής
V&P TASSIS 2016 

Το Χυτήριο V&P TASSIS που αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες μονάδες χύτευσης στην Ελλάδα θέλοντας να υποστηρίξει την γλυπτική δημιουργία και να βραβεύσει νέες προτάσεις και προσεγγίσεις στην γλυπτική τέχνη, οργανώνει για πρώτη φορά το V&P TASSIS-ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ 2016 προς όλους τους εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται  μόνιμα στην Ελλάδα. Η κριτική επιτροπή θα βραβεύσει τρία έργα τα οποία θα χυτευθούν σε μπρούντζο. 

Διάρκεια για την συμμετοχή σας στο διαγωνισμό  μέχρι και το Σάββατο 18 Απριλίου 2016.

Kavala - A wonderfull Journey

Καβάλα στο πέρασμα των χρόνων. Παλιά και Νέα πόλη


Panoramic View of Kavala - Πανοραμική θέα της Καβάλας

Η Καβάλα ως τα μέσα του περασμένου αιώνα ήταν μια μικρή πόλη, περιορισμένη μέσα στο παλιό κάστρο του συνοικισμού της Παναγίας. Ο πληθυσμός της πόλης, δεν ξεπερνούσε τους 2.000-3.000 κατοίκους, πλαισιωμένη από τη μίξη του μουσουλμανικού και του χριστιανικού στοιχείου, με σημείο αναφοράς τον τουρκικό πληθυσμό, έναντι του ελληνικού. Το 1864, ήταν το έτος ορόσημο της διεύρυνσης της πόλης καθώς μετά από άδεια που δόθηκε από τον σουλτάνο, η Καβάλα επεκτάθηκε οικοδομικά εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της πόλης βάσει του συγκριτικού πλεονεκτήματος της καλλιέργειας και επεξεργασίας καπνού, μετέτρεψαν την πόλη σε σημαντικό κέντρο εμπορίας του εν λόγω προϊόντος.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ανακαλύψτε το "Φεγγάρι" της Ελλάδας - Discover the Greek "Moon"

A different beach, with carved rocks that change color according to the light they receive, sometimes look white, sometimes orange and sometimes in the moonlight with shades of deep blue and purple. The locals say the name of the beach Sarakiniko, but many people baptize and "Moon of Greece".
Result of old volcanic explosions (as well as the entire island of Milos) that accomplice with the sea and the wind gave us a miracle to tasting.
Going in this beautiful island of the Cyclades, is one of the points that remain in the memory of every visitor for a lifetime.

Admire the photographs from the "Moon of Greece"
Μια παραλία διαφορετική, με σμιλεμένα βράχια, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το φως που δέχονται, άλλοτε φαίνονται λευκά, άλλοτε πορτοκαλί και στο φως του φεγγαριού με τόνους του βαθύ μπλε και του μωβ. Οι ντόπιοι το λένε Σαρακήνικο, αλλά πολλοί το βαπτίζουν και το Φεγγάρι της Ελλάδας.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο Μυρεψός - Όλγα Κοτσιρέα

Ο Μυρεψός 

Ένα βιβλίο της Όλγας Κοτσιρέα
Το εξώφυλλο του "Μυρεψού"

Προσωπική εμπειρία ανάγνωσης.

Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει γλαφυρά σε μία εποχή που είναι μακριά μεν χρονικά αλλά θαρρείς πως δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα από τότε. Σε κάθε σελίδα που γυρνάς διαβάζοντας, όλος ο ψυχισμός μεταφέρεται στην βασιλεύουσα, στα στενά σοκάκια της, στην γεμάτη χρώματα θάλασσα της, στις όμορφες μυρωδιές της, αλλά το κυριότερο στα πάθη και τις ανάγκες των ηρώων που απαρτίζουν το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα.
Κάθε πάθος τους, το έχουμε και ο καθένας μας ξεχωριστά, κάθε ανάγκη τους την κουβαλάμε μέσα μας, κάθε όνειρο αλλά και κάθε βάσανο τους κάποια στιγμή της ζωής μας το έχουμε νιώσει να κυλάει και στις δικές μας φλέβες.