Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

9 Χριστουγεννιάτικα Πράγματα (και όχι μόνο) που θα θέλαμε να τα έχουμε πιο πολύ καιρό και μερικά όλη τη χρονιά!

Για να μπαίνουμε στο κλίμα των Χριστουγέννων μετά από έρευνα και συζήτηση με αρκετό κόσμο η ομάδα του Seeker Bow μοιράζεται μαζί σας τα 9 πράγματα - και όχι μόνο που θα θέλαμε να υπάρχουν πιο πολύ καιρό και όχι μόνο αυτές τις μέρες, μερικά θα θέλαμε να υπάρχουν και όλη την χρονιά... 



09. Μελομακάρονα

Ναι τα μελομακάρονα... αυτή η γεύση είναι δυνατόν να μένει μόνο 30 ημέρες στους φούρνους και στα ζαχαροπλαστεία? Γιατί τα μελομακάρονα τα φτιάχνουν μόνο τις γιορτές αυτές? Πρέπει να τους πούμε πως έρχονται στην Ελλάδα άνθρωποι και τα ψάχνουν, τα ζητάνε, τα θέλουν. Άσε που κανείς μας κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, χειρότερα και από τα πατατάκια είναι μόλις ξεκινήσεις να τρως.







08. Κουραμπιέδες

Αυτή η ζύμη με τα αμύγδαλα και την άχνη ζάχαρη είναι δυνατόν να την βρίσκεις σχεδόν σε όλη την χώρα μόνο τα Χριστούγεννα? Είπαμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα γιατί στην περιοχή της Καβάλας ευτυχώς τους βρίσκεις όλη την χρονιά. Θέλουμε τους κουραμπιέδες όλο το χρόνο, γιατί είναι υπέροχο γλυκό και στο τέλος μας θυμίζει και τα παιδικά μας χρόνια, ναι τα χρόνια που γεμίζαμε ζάχαρη παντού και γλείφαμε τα δάκτυλα μας αντί να πάμε να πλυθούμε.





07. Παιχνίδια με χαρτιά

Μα είναι δυνατόν να είναι τα χαρτιά μόνο για τα ρεβεγιόν? Αυτό το παρεΐστικο κλίμα με τους φίλους μας, τα γέλια ακόμα και το βρίσιμο όταν δεν μας βγαίνουν τα χαρτιά που έχουμε στο χέρι δεν μας αρκεί για τόσο λίγο χρόνο. Μα καλά τι παθαίνουμε όλους τους άλλους μήνες? Θέλουμε να παίζουμε χαρτιά με τους φίλους μας πιο συχνά, θα πούμε στον γέρο χρόνο να διοργανώνει ένα ρεβεγιόν κάθε μήνα τουλάχιστον.






06. Ο Άγιος Βασίλης

Ναι το ξέρουμε ότι δεν γίνεται να γιορτάζει ο Άγιος Βασίλης κάθε μέρα όλο το χρόνο. Αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να βλέπουμε αυτό το υπέροχο χαμόγελο που έχουν όλα τα πιτσιρίκια όταν χώνονται μέσα στην αγκαλιά οποιουδήποτε φοράει κόκκινα ρούχα, έχει λευκό μούσι και μουστάκι, μεγάλη κοιλιά και φοράει πάντα τον κόκκινο σκούφο. Ούτε στα γενέθλια, ούτε στις γιορτές των παιδιών τέτοια χαρά. Τελικά τα πάντα είναι στο συναίσθημα και πρέπει να βρούμε τρόπους τα παιδιά να χαμογελάνε τόσο όμορφα πιο πολλές φορές το χρόνο.




05. Οι εκστρατείες που βοηθάνε ιδρύματα και συλλόγους

Άλλο και τούτο, πλησιάζουν οι γιορτές κάθε χρόνο και από τις 15 Δεκέμβρη μέχρι και τις 31 γίνεται χαμός, όλοι οι κολοσσοί, όλες οι μεγάλες εταιρίες δίνουν κάτι από τον οβολό τους σε κάποιο ίδρυμα και σε κάποιο σύλλογο. Περνάει η 31 Δεκεμβρίου και μετά τι? Δεν πουλάει άλλο πια το συναίσθημα? Θέλουμε όλο το χρόνο να βοηθάνε οι δυνατοί τους αδύνατους, θέλουμε με το που αλλάζει ο χρόνος να γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο πολλά για αυτούς που έχουν ανάγκη και το θέλουμε όλο το χρόνο, όλους τους μήνες και όλες της ημέρες. Και ας το διαφημίζουν γιατί και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Κακό δεν θα τους κάνει σίγουρα πάντως!



04. Επισκέψεις σε φίλους + τραπεζώματα

Ναι εντάξει, από τότε που άρχισε η κρίση αυτό γίνεται όλο και πιο συχνά. Εκεί που πήγαινες για ένα ποτό έξω τώρα πας για μια ταινία σε ένα φιλικό σπίτι. Αλλά δεν έχουν αυτή την αίγλη και την επισημότητα οι επισκέψεις των Χριστουγέννων με καμιά άλλη περίοδο του χρόνου. Γιατί? Θέλουμε να επισκεπτόμαστε συχνά τους φίλους μας και να μας επισκέπτονται, να κάνουμε όλοι μαζί φαγητό, να προσφέρουμε και να μας προσφέρουν και δεν πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνεται μόνο κάθε Χριστούγεννα, και κάθε πρωτοχρονιά αλλά πιο συχνά.




03. Τα Χαμόγελα των παιδιών

Τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά ένας παράδεισος. Φώτα, παιχνίδια, φίλοι, διακοπές από το σχολείο, ξεγνοιασιά. Ναι δεν είναι σωστό να υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία όλο το χρόνο, υπάρχει το σχολείο, το διάβασμα, ο χορός, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση κ.τ.λ αλλά αυτό το υπέροχο χαμόγελο δεν πρέπει να κάνουμε κάτι για να το έχουν πιο πολύ, πιο έντονο, όλο το χρόνο αν μπορούμε να το δίνουμε το αξίζουν.





02. Τα δώρα

Ναι ξέρουμε και το ζούμε και εμείς, πια δώρα? με την κρίση όλο και λιγότερα παίρνουμε στους φίλους και τους συγγενείς μας. Αλλά τι είναι δώρο τελικά, μήπως είναι και ένα ευχαριστώ, μία αγκαλιά, ένας γλυκός λόγος, ένα χαμόγελο? Αλήθεια τι στο καλό κάνουμε όλες σχεδόν τις άλλες μέρες του χρόνου και ξεχνάμε τα πιο βασικά. Ας γίνουμε όλοι καλύτεροι με τον διπλανό μας, ας τον νοιαζόμαστε πιο πολύ και θα πάμε καλύτερα γενικά... στο βάθος του μυαλού μας και της σκέψης μας όλοι μας το ξέρουμε αυτό.




01. Τα συναισθήματα
Αυτές τις μέρες τα συναισθήματα είναι πιο έντονα, αγαπάμε πιο πολύ, νοιαζόμαστε πιο πολύ, σκεφτόμαστε πιο πολύ, ανοιγόμαστε πιο πολύ, μοιραζόμαστε πιο πολύ, όλα μας τα συναισθήματα τα δείχνουμε πιο πολύ. Ε. Αυτό το πιο πολύ πρέπει να το κάνουμε πιο πολύ όλο το χρόνο. Τι στο καλό παθαίνουμε μετά τις γιορτές και το πιο πολύ κόβεται? στο χέρι όλων μας είναι...






Seeker Bow Team... Μοιραστείτε το ελεύθερα..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου